Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
27+

2:A KLASS

Charlotte har fått jobb som lågstadielärare. En kväll blir hon misshandlad av en nazist.

 

Regi och manus: Jimmy Olsson 

Mellanvikt

500 KRONOR

På väg hem möter Linda Max, en gammal kompis till hennes bror. Max behöver låna pengar och Linda känner först sympati. Men har han verkligen berättat allt?

 

27+

ALLTID OAVSETT

De finns två saker som tar upp hela Lenas liv: Djurgården IF och dess supportrar på läktaren. Vad som än händer är hon där för dom, alltid oavsett.      

 

27+

ARVET

Första generationens, andra generationens, tredje generationens invandrare. När blir man svensk? En film om tre generationer, identitet och mellanförskap.

 

Tungvikt

BABY SPICE

Spice Girls har vuxit upp nu. Eller har dom det?

Regi, manus och klipp: Amanda Davin 

Tungvikt

BAVO, BAVÊ MINO

Bavo, bavê mino är en essäfilm baserad på Solîn Bakircians text om kärleken för sin sjuka pappa. En sådan som alltid funnits där, men som aldrig blivit sagd.

27+

BERMUDA

På en vägkrog jobbar Jonna. Hennes jobb som servitris präglas av långa händelselösa dagar. Men när hon inleder ett samtal med en gäst ställs hela hennes tillvaro på spel.

 

27+

BROR

Nico och Khalid är bästa vänner. Khalid är född i Iran, där man kan få dödsstraff om man har känslor för en annan man. Nico är född i Sverige, där det är accepterat för en man att ha pojkvän.

Tungvikt

BUTO ХООЛОЙ

En resa i vibration och rörelse. Varelsen representerar de initiala stegen, den första upplevelsen, det gutturala lätet, känslan i blindo.

Sidor