Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
Amanda Kernell (SAMEBLOD)
Fanni Metelius (JAG VILL INTE BLI GAMMAL NU/THE BOYFRIEND)
Hanna Högstedt (MIN FRANSKA REVOLUTION)
Rojda Sekersöz (DRÖM VIDARE)
Anne-Marie Söhrman Fermelin (moderator)
18.00-19.30
SEMINARIUM

Fyra långfilmsdebuterande regissörer har fått i uppgift att ge sina bästa tips till dig som är på gång att göra film. De får 15 minuter vardera att fylla med sina erfarenheter, strategier och kunskap om filmskapandet. Vi anar att det kommer att handla om manusmetod, personregi och skådespeleri, men det kan lika gärna bli analys av filmklipp eller tankar om konstnärlig integritet. Vi avslutar med ett samtal mellan de fyra regissörerna där du är inbjuden att delta. 

Gemensamt för dessa fyra regissörer är att de alla gått Pure Fiction, ett talangprogram för kvinnor som siktar på att debutera med längre eller nya format inom fiktion. Programmet, som nu är avslutat, sträckte sig över drygt ett år och syftade till att erbjuda ett sammanhang med fokus på den kreativa processen, och stor möjlighet för både personlig utveckling och utveckling av projekt. Film Stockholm/Filmbasen och Film i Skåne, BoostHbg var initiativtagare och drivande i projektet Pure Fiction. Satsningen mottog stöd av Svenska Filminstitutet med uppdraget från Kulturdepartementet att stärka jämställdheten inom filmbranschen.

Moderator: Anne-Marie Söhrman Fermelin, filmkonsulent för produktionsstöd och talangutveckling, Filmbasen/Film Stockholm