Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm

AVSKILD

En konstfilm om känslan av att komma ensam till ett nytt land och längtan efter sin familj och vänner.

 

Dokumentär

BREV TILL SVERIGE

En kvinna flyttar tillbaka till sitt hemland Somalia, men saknar det Sverige hon minns. Hennes dotter som bor kvar i Gävle har en annan bild av Sverige.

BUSSRESAN

En självbiografisk animerad road movie som utspelar sig i Israel och Palestina. Om judisk identitet samt kritik av staten Israels politik gällande ockupationen av Palestina.

ENERGI, OCH ATT FÅNGA DEN

Med satta regler, självrannsakan och ett kontinuerligt begränsande av sina valmöjligheter får duon Roll the Dice inspiration.

FÖDA

En ung kvinna som har lidit av ätstörningar i halva sitt liv blir plötsligt gravid. En intim historia om att hitta balansen mellan sjukdom och mödraskap.

 

FÖRÖVARE

En film om män som våldtagit, blivit dömda och nu sitter i fängelse. Hur ser de på brottet, på sin egen skuld och möjligheten att komma vidare i livet efter avtjänat straff?

JAG VAR EN VINNARE

I form av sina avatarer berättar tre personer om deras erfarenheter av spelberoende. En tillvaro präglad av isolation och flyktkänslor, men också av hämnd och romantik om kärlek.

LÖFTET

Maj-Briht och Helle är över 80 år när de äntligen får gifta sig. De lovar att “älska och vårda” varandra “i sjukdom och i hälsa”.

LONE DADS

Gary, Stephen och Steve bor i den gamla industristaden Motherwell i Skottland och har alla en sak gemensamt.

Sidor