Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
Diarienummer
AKTNR 528-980

JURY 2016

27+

Beata Mannheimer arbetar som utvecklingsansvarig på Filmregion Stockholm-Mälardalen. Några av de projekt hon arbetat fram är STHLM Debut och Producenten som ledare. Hon ansvarar även för Filmregionens utvecklingsstöd och har tidigare varit producent och produktionsledare på GötaFilm.

David Herdies är producent, regissör och grundare av Momento Film. Med 15 dokumentärer producerade som har färdats till de viktigaste festivalerna, har han nu även börjat arbeta med fiktion. Först ut är kortfilmssamlingen Break the Silence, av vilka MADRE var nominerad till Guldpalmen i Cannes. Han har även tre långfilmer i utveckling.

Måns Månsson är regissör och fotograf, utbildad på Kungliga Konsthögskolan. Hans prisbelönta filmer har visats jorden runt på bl.a. Berlinale, IFF Rotterdam, Tribeca Film Festival, Slamdance Film Festival, Cinémathèque Française och Venice Art Biennale. Trefaldigt Guldbaggenominerad och mottog Mai-Zetterling stipendiet 2015.

TUNGVIKT (20-26 år)

Nima Yousefi studerade ekonomi och filosofi vid Stockholms universitet och har en kandidatexamen. Nima har en bred erfarenhet av att arbeta med både spelfilm och animationfilmer. Sedan 2010 har Nima arbetat som producent och regissör på produktionsbolaget Hob AB som han numera driver tillsammans med Peter Krupenin.

Yana Martsynkevych vann STOCKmotion-kategorin Tungvikt med filmen ABEL förra året. Just nu jobbar hon på sin nya film YELLOW PAINTING som spelades in i Italien och studerar filmregi på Stockholms Dramatiska Högskola.

Lena Koppel är regissör och medförfattare till flera framgångsrika och prisbelönta långfilmer och TV serier, bl.a: Hur många Kramar finns det i världen, Hur många Lingon finns det i världen, Rallybrudar, Bombay Dreams. Tv serier: Saltön, Höök. Lena är verksam inom Sveriges Filmregissörer, Rättighetsbolaget och European Film Academy.

MELLANVIKT (16-19 år)

Sophia Olsson är filmfotograf och aktuell med långfilmen SAMEBLOD som har premiär på filmfestivalen i Venedig i år. Hon har fotograferat flera långfilmer, såsom isländska SPARROWS och Nya Zeeländska THE WEIGHT OF ELEPHANTS, vilka bl. a. varit med i Cannes, Berlin och Venedig. Senast vann Sophia Best Cinematography på Les Arcs filmfestival för SPARROWS.

Ulrika Bandeira är projektledare och producent inom film och kultur. Hon arbetar just nu som redaktör på SVT Kortfilm och har tidigare varit projektledare för Kortfilmsdagen på Svenska filminstitutet. Dessutom arbetar hon på Tempo Dokumentärfestival och är en av grundarna till nätverket Festivalcentrum.

Oliver Pawlik är verksam som filmregissör och manusförfattare i Stockholm och hans hemstad Umeå. På STOCKmotion 2014 vann hans film ATT ÖVERGE ÄR ATT ÄLSKA bland annat Cinemagiker-priset och senare på Novemberfestivalen SFI’s hederspris. Senast vann han bästa manus på VAFF för filmen EXIT som även kommer visas på årets STOCKmotion.

LÄTTVIKT (6-15 år)

Anton Forsdik född maj 2001 i Stockholm är skådespelare och regissör och vinnare av förra årets STOCKmotion Lättvikt 2. Han har gjort flera filmroller bl. a. kortfilmen DJUR JAG DÖDADE FÖRRA SOMMAREN och MEDICINEN regisserad av Colin Nutley.

Maria Eriksson är regissör och manusförfattare med examen från Stockholms dramatiska högskolas regilinje 2012. Hon har gjort ett flertal prisbelönta kortfilmer. Utvecklar nu första långfilmen och studerar master i regi på Stockholms dramatiska högskola.

DOKHOPP

Johanna Winblad är journalist och dokumentärfilmare. Hon har producerat två dokumentärfilmer för SVT, vann Dokhopp-priset och publikens pris för filmen LASSE OCH ULLA på STOCKmotion 2015. Har studerat dokumentärfilm vid Biskops Arnö, journalistprogrammet vid Mittuniversitetet samt juridik och kriminologi vid Stockholms universitet och tidigare
arbetat som reporter och programledare på SVT.

Samuel Girma är aktivist och kulturarbetare. Har jobbat med bland annat Cinema Queer, Tempo Dokumentärfestival och CinemAfrica. Jobbar just nu på Tensta konsthall. Är en av medgrundarna till Black Coffee HBTQ som är en feministisk, antirasistisk och separatistisk grupp och rörelse av och för svarta HBTQ+-personer i Sverige.

Tora Mkandawire Mårtens är stillbildsfotograf och dokumentärfilmare som producerat och regisserat TOMMY som var med och tävlade på Berlinale 2008. Hennes senaste film NIKI OCH MARTHA vann bästa dokumentärfilm på Tempo dokumentärfestival och Durban International Filmfestival 2016 och har visats på festivaler runt om hela världen.

PUMA

Charlotta Nordblom Nellgård är verksamhetsledare för enheten Scenkonst, film och musik på ABF Stockholm. Hon är bland annat utbildad inom film på Skurups folkhögskola med inriktning regi samt filmmanusutbildning på Uppsala Universitet Campus Gotland.

Helene Granqvist är producent på Nordic Factory Film och president för WIFT Sverige. Filmen GRANNY’S DANCING ON THE TABLE hade världspremiär på filmfestivalen i Toronto 2015. Projekt på gång är filmatisering av boken ”Kalmars Jägarinnor”, en dokumentär om Gudrun Schyman och en TV-serie skriven av Maria Sveland och Mian Lodalen – ÖVED.

Malin Levanon tog emot en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll för rollen som Minna i filmen TJUVHEDER. Samma år tilldelades hon även LIGHTS AWARD hedersomnämnande i Berlin och sågs i filmen FLOCKEN. Känd för sitt genuina intresse för människor, sitt kompromisslösa förarbete och sina mångfacetterade rollgestaltningar.