Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
Diarienummer
AKTNR 336-965

Barn och unga 2016

Nyheter på filmfestivalen STOCKmotion

Även i år är utbudet stort på årets festival både för de yngre filmskaparna och för de som arbetar med barn och unga. Roliga nyheter är bland annat att Behrang Miri och Isabella A Johansson kommer att vara konferencierer för kategorin Lättvikt 6-15 år respektive Skolfilmsfestivalen.

Behrang Miri är en mångsysslare med ständigt nya uppdrag på gång, bl.a. känd som debattör, pedagog, rappare och programledare för Morgonshowen, ett direktsänt barnprogram i Barnkanalen. Behrang är en eldsjäl som brinner för att få ungdomar att formulera sina tankar och uttrycka sig. Här kommer han att samtala med de unga filmskaparna om deras arbete och dela ut årets priser.

Isabella A Johansson är TV-producent och dokumentärfilmare, men arbetar också som filmpedagog där det viktigaste för henne är att inspirera de unga till att våga göra egen film. Hennes motto är ”alla kan göra film och alla har något att berätta”. Isabella kommer att presentera filmerna och samtala med filmskaparna på scen, där de får berätta om sina filmer och arbetet bakom kameran.

Vi kan också berätta om två nya animationsworkshops i samband med Lättvikts-kategorin under lördagen den 1 oktober. Du får chansen att själv prova på att animera och bekanta dig med tekniker som whiteboard-animation, stop motion, lera, papper och surfplattor.