Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
Diarienummer
AKTNR 439-870

Regler 2016

 
1. Filmen ska vara producerad år 2015 eller 2016.
2. Filmen får visas utan att tävla, om regissören anmäler det. 
3. Filmaren ansvarar för innehållet i filmen. Obs! Detta innebär att filmaren skall säkerställa att hen har rätt att till exempel använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen och kunna visa hur detta säkerställts. Regelbrott leder till diskvalificering.
4. Det är den äldsta regissörens ålder som bestämmer i vilken klass filmen tävlar. Det är regissörens ålder vid färdigställandet som räknas. De olika klasserna är:
27 år eller äldre: 27+
20-26 år: tungvikt (uttagning till Novemberfestivalen)
16-19 år: mellanvikt (uttagning till Novemberfestivalen) 
13-15 år: lättvikt 2
6-12 år: lättvikt 1
eller:
skolfilmfestival (från förskoleklass till och med gymnasiet)
5. Filmen får vara max 15 minuter lång, inklusive för- och eftertexter samt eventuella vinjetter. Dokumentärer till och med 30 minuter får tävla enbart i kategorin Dokhopp. I kategorin skolfilm och lättvikt är maxlängden per film 10 minuter.
6.  För att vara kvalificerad till STOCKmotion filmfestival krävs att filmaren bor, jobbar, eller tillfälligt studerar i Stockholm.
7. Den som anmäler sig till STOCKmotion mellanvikt eller tungvikt (16-19 resp. 20-26 år) kan bara anmäla sig till EN uttagningsfestival till Novemberfestivalen. Om filmen har flera regissörer som tillhör olika regioner så får regissörerna gemensamt bestämma vilken enda regionuttagning filmen anmäls till. Dubbelanmälan leder till diskvalificering till Novemberfestivalen.
8. Om man ska tävla i kategorierna mellanvikt eller tungvikt (16-19 respektive 20-26 år) gäller följande: filmen får inte tidigare ha deltagit i någon regional uttagning till Novemberfestivalen. Dubbelanmälan leder till diskvalificering till Novemberfestivalen.