Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
Diarienummer
AKTNR 177-1292

INFO 2017

Plats: Filmhuset, Stockholm
Datum: 13-14 oktober
Under STOCKmotion är alla seminarier och filmvisningar gratis, det är först till kvarn som gäller. Kom i god tid!
ENGLISH SUBTITLES

Most of the films have subtitles, just look for the ’ENG SUB’ tag next to the film

ÅLDERSGRÄNS

Filmblock 1 är barntillåtet, filmblock 5 är från 15 år och alla andra filmblock är från 11 år.

Q&A
Efter de flesta filmerna så blir det en kort Q&A med filmaren/filmteamet uppe på scenen.

MÖT BRANSCHEN PÅ FILMMÄSSA I FOAJÉN
Välkommen till Filmhusets foajé där flera olika filmorganisationer, skolor och samarbetspartners finns på plats. Ta möjligheten att knyta kontakter med filmaktörer från hela Stockholms län.
OM ÅRETS PROGRAM: RÖRLIGA BILDER SOM FÖRÄNDRAR

Filmen och den rörliga bilden har en stark förändringskraft i sig själv, men är också en resurs som blir allt viktigare inom andra områden. Årets seminarieprogram på STOCKmotion lyfter bland annat upp filmare vars verk skapat opinion och påverkat beslutsfattare till den grad att de haft inverkan på lagstiftningen. Vi tar också en titt på hur det rörliga mediet förändras och hur detta möjliggör nya behandlingsformer inom vården, såsom VR-terapi för fobipatienter, som Film Stockholm just nu genomför tillsammans med KTH och Gustavsbergs Vårdcentral.

Den svenska film befinner sig i en guldålder och flera kortfilmer av Stockholmsfilmare har i år skördat stora framgångar på några av världens största festivaler. Bland dem kan nämnas MIN BÖRDA av Niki Lindroth von Bahr, som vann Cristal på animationsfestivalen Annecy och nominerades till både Quinzaine des Réalisateurs i Cannes och till tävlan i Toronto. Andra är PUSH IT av Julia Thelin och FIGHT ON A SWEDISH BEACH!! av Simon Vahlne som båda nominerats och tävlat i Guldpalmen i Cannes, samt MIN HOMOSYSTER av Lia Hietala – som nominerades i Berlinale och där vann Teddy Award. Dessa och många andra filmer kommer att visas i det fullspäckade programmet på STOCKmotion - Stockholms regionala filmfestival för kortfilm och uttagning till den nationella Novemberfestivalen.

Vi ses på STOCKmotion, jag hoppas att ni får en trevlig och inspirerande festival!

/Joakim Blendulf, Chef Film Stockholm/Filmbasen

 

Projektledare och programansvarig
070-484 22 80
Seminarie- och juryansvarig
Kommunikatör
08-123 378 85
Projektassistent
Skolfilmsfestival/Lättvikt